Всеукраїнський соціально-виховний проект “Я - Берегиня” МБФ Портал, MBF Портал, mbfportal.com
Дата публикации: 22.02.2012 в 16:13

Всеукраїнський соціально-виховний проект “Я - Берегиня”

Всеукраїнський соціально-виховний  проект “Я - Берегиня”

Дівчата – це майбутні берегині роду. Кожна дівчина мріє самореалізуватися, стати повноцінною, дорослою і самостійною, успішною людиною, бути впевненою в собі, красивою і доглянутою, мати гарні манери та створити гармонійну родину у майбутньому.

Безперечно, щоб досягти цього, необхідно постійно розвиватися і наполегливо працювати над собою. Але, перш за все, необхідно здобути базові знання та навички.

Саме для цього Всеукраїнський благодійний фонд “Обдаровані діти – майбутнє України” та компанія Amway розпочинають Всеукраїнський соціально-виховний проект “Я – Берегиня” 2012.

Мета: забезпечення дівчат-підлітків з багатодітних родин, сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, та учениць професійно-технічних навчальних закладів необхідними знаннями та навичками для належно�� соціальної адаптації у самостійному дорослому житті, усвідомлення ролі та прав сучасної жінки у сім’ї та суспільстві, забезпечення професійної орієнтації, зниження ризику потрапляння в соціально небезпечні ситуації, підвищення самооцінки та віри у себе шляхом проведення соціальної та освітньо-виховної роботи.

Завдання:

• підготувати дівчат до адаптації у суспільстві, дорослому житті та допомогти їм зрозуміти своє місце у житті;
  • надати дівчатам-підліткам знання та навички, необхідні для успішного розвитку особистості, – визначення місця й ролі сучасної жінки у суспільстві та у сім’ї, утвердження сімейних цінностей, сприяння підготовці до сімейного життя та підвищення рівня культури сімейних стосунків, формування адекватної самооцінки та збереження індивідуальності, життєвих ідеалів та цінностей дівчини тощо;
  • підвищити обізнаність про права жінок і дітей та їхній захист, виховати повагу до прав людини та основних свобод, сприяти недопущенню торгівлі людьми, домашньому насильству, жорстокому поводженню з ними;
  • забезпечити професійну орієнтацію учасниць Проекту та допомогти їм виявити свої таланти і потенціал, розвивати свої розумові і фізичні здібності в найповнішому обсязі, правильно сформулювати власні життєві цілі, зробити свідомий вибір професії, як основи життєвого успіху;
  • інформувати молодих дівчат про відповідальне ставлення та принципи збереження жіночого здоров’я, забезпечити профілактику захворювань, що передаються статевим шляхом, та ВІЛ/СНІД, сприяти формуванню культури здорового способу життя, виховати відповідальне ставлення до материнства, інформувати про принципи ведення здорового способу життя;
  • заохотити учасниць Проекту робити добрі та корисні справи, залучити до соціальної активності та волонтерства, виховати навички прийняття соціально мотивованих рішень;
  • за допомогою естетичного виховання навчити дівчат змістовно заповнювати власне дозвілля;
  • зацікавити дівчат у тому, щоб старанно працювати над собою та вірити у власні сили через спілкування з відомими жінками України, які досягли успіху.

Початок реалізації – 14 березня 2012 року – урочистий старт Проекту.

Початок занять – 15 березня 2012 року.

Заняття відбуватимуться в Київському палаці дітей та юнацтва двічі на тиждень з 16:00 до 19:00, один раз на тиждень учасниці виїжджатимуть на профорієнтаційну екскурсію на різні підприємства, аби познайомитися з розмаїттям професій та обрати власну.

Випускний Бал Берегинь

На завершення Проекту наприкінці квітня 2012 року на учениць чекає урочиста церемонія вручення дипломів та Випускний Бал Берегинь, під час якого всі учасниці проекту отримають дипломи та подарунки, а найкращі учениці отримають заохочувальні відзнаки Клубу дівчат “Берегиня”.

Це буде чудове та урочисте свято із зірковим концертом, а ще на всіх учасниць чекатиме багато сюрпризів....

Учасниці

Дівчата віком 15-17 років з багатодітних родин, з сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, а також учениці професійно-технічних навчальних закладів.

Зміст Проекту

Проект складається із практичних та теоретичних занять й майстер-класів за такими напрямками:

• психологічні та освітні тренінги (роль сучасної жінки у суспільстві та у сім’ї; формування образу жінки-матері, жінки-дружини, жінки-берегині свого роду; формування життєвих ідеалів та цінностей дівчини, самооцінка та самоусвідомлення; ораторське та акторське мистецтво, вміння себе презентувати; права жінок та дітей або як себе захистити у сучасному світі; як не стати жертвою торгівлі людьми тощо);
  • лекційні заняття з питань жіночого здоров’я (здоров’я дівчини; засоби контрацепції, профілактика захворювань, що передаються статевим шляхом, та ВІЛ/СНІД; відповідальне ставлення до материнства, репродуктивне здоров’я; здоровий спосіб життя);
  • допомога у правильному виборі професії, як основи життєвого успіху, демонстрація на практиці та проведення екскурсійних занять на підприємствах, спрямованих на ознайомлення з професіями та самовизначення дівчат у житті;
  • імідж-студія (майстер-класи по догляду за собою, стилістика, косметологія, макіяж, етикет).

Клуб дівчат “Берегиня”

Участь у Клубі беруть дівчата, які були учасницями Проекту “Я – Берегиня” 2010, та учасниці нового Проекту “Я – Берегиня” у 2012 році.

Учасниці Клубу повідомлятимуть про позитивні зміни, що сталися з ними за час реалізації Проекту та після, звітуватимуть про добрі та корисні справи, які вони зробили, обговорюватимуть свої життєві цінності та цілі, продовжуватимуть навчання та роботу над собою.

Також учасниці Клубу регулярно зустрічатимуться з відомими жінками України, які поділяться з ними історією власного шляху до успіху і його секретами.

Просмотров: 1309
Опубликовано организацией Обдаровані діти – майбутнє України
Категория благотворительности Экология
Социальные ссылки
Уже сказали
    На данный момент на этой странице нет комментариев.
Уважаемый посетитель, комментарий на портале могут оставлять только зарегистрированные пользователи и организации. Если у Вас есть аккаунт, войдите. После входа Вы сможите пользоваться всем сервисом на портале.
Задать вопрос модератору
Здесь можно написать письмо модератору
Ваше имя
Ваш email
Текст