На тренінгу особистісного розвитку байдужих не було! МБФ Портал, MBF Портал, mbfportal.com
Дата публикации: 19.02.2012 в 18:52

На тренінгу особистісного розвитку байдужих не було!

На тренінгу особистісного розвитку байдужих не було!18 лютого 2012 року ВОПО "Джерело надії" розпочала проведення циклу тренінгів особистісного розвитку в рамках проекту ХОБФ “Карітас України” “Розвиток в Україні мережі консультативних центрів з попередження торгівлі людьми та наданню допомоги постраждалим”. Дані заходи відбуваються за сприяння Міжнародної організації з міграції Представництва в Україні та Вінницького міжрегіонального центру соціальної адаптації звільнених військовослужбовців та курсової підготовки цивільного населення.
Перед учасниками першої сесії «Самопізнання та гармонізація особистості» були поставлені наступні задачі:

пізнання свого «Я-образу», «примирення» з ним для ліквідації внутрішніх конфліктів,
корекція небажаних шаблонів поведінки,
формування позитивного настрою на подальші якісні зміни у власному житті.

Слід відзначити, що з перших хвилин спостерігалась величезна мотивація групи до роботи, активність, дисциплінованість, відвертість і тому швидко встановилась атмосфера, що спонукала до глибокої аналітичної роботи.
Тренінг включав в себе три основних модулі:

«Мої взаємовідносини із навколишнім світом»;
«Пізнання «Я-Образу» та примирення з ним»;
«Формування позитивного настрою на подальші якісні зміни в житті».

Перший модуль розпочався з вправи «Прорвися у коло», під час виконання якої можна було спостерігати індивідуальний стиль поведінки кожного учасника в стресових ситуаціях. В результаті ми отримали матеріал для аналізу, вияснили, коли і чому були сформовані ці стилі і чи завжди вони є ефективними.
Дуже багато інформації для роздумів дала вправа «Три типи дотиків», за допомогою якої досліджувались взаємовідносини учасників із навколишнім світом, їх очікування та реакції на різноманітність того, що дає нам світ. Під час виконання вправи у кількох учасників виявились тенденції до недовіри оточенню, невміння приймати підтримку, допомогу від інших, очікування від життя тільки ударів та негативу.
В межах модулю 2 для більш глибокого пізнання «Я –образу» та його прийняття проводились вправи «4 квадрати» та арт методика «Намалюй себе». Звичайно, всі учасники побачили, зрозуміли і зробили висновок, що насправді негативних чи позитивних рис та якостей насправді не існує, вони просто наші, і все зазвичай залежить від особистого сприйняття. Багато учасників висловило думку, що завдяки вправі «4 квадрати» вдалось дійсно «примиритись» зі своїм «Я-Образом», зовсім по-іншому подивитись на себе і побачити, що, насправді, власний образ – цікавий та багатогранний.
Малюнки: «Я-реальне, Я-ідеальне, Я-очима інших» не залишили байдужими нікого, дозволили отримати кожному учаснику багатий діагностичний матеріал і спонукали замислитись, задати багато питань і викликала бажання продовжувати роботу над собою. Завершувався тренінг обміном вражень про тренінговий день, під час якого всі учасники висловили думку, що робота над собою надзвичайно корисна для них і дає хороший результат для підвищення якості власного життя.
Тренер-психолог
ВОПО "Джерело надії" В. Засімова
Просмотров: 172
Опубликовано организацией Джерело надії
Категория благотворительности Гуманитарные проекты
Социальные ссылки
Другие акции организаций
Уже сказали
    На данный момент на этой странице нет комментариев.
Уважаемый посетитель, комментарий на портале могут оставлять только зарегистрированные пользователи и организации. Если у Вас есть аккаунт, войдите. После входа Вы сможите пользоваться всем сервисом на портале.
Задать вопрос модератору
Здесь можно написать письмо модератору
Ваше имя
Ваш email
Текст